عشق یعنی پاک ماندن در فساد// آب ماندن در دمای انجماد//در حقیقت عشق یعنی سادگی
هفت سین
بــاز مـــی آیــــد بــــهـــار دلـنشین / بــاز بــلـبــل مــی شــود با گل قرین
بــاز صـــحــرا پـر شقایق می شود / بــاز روشــن قــلب عـاشق می شود
فــصــل ســـرد از هــیــبت باد بـهار / مــی کــنـــد از پــیـش روی او فـرار
ســفــره هــا بــا هـفت سین آراسته / بــا گـــل مـــهـــر و صــفـــا پیراسته
بــر ســر سفره جـوان و خُرد و پیر / ســبزه و آئــیــنـه و مــاهـی و سـیر
سـیـب و سـنـبـل در کـنـار یــاسـمـن / عطربــیــد مـِشک چــون مُشک خُتَن
سرکه و سنجد، سماق و شمع و گل / عـــیـــد آمــد بـــا دف و ســاز و دُهُل
ســال نــوتـحـویل و سال کهنه رفـت / هــم دل مــا تـازه شد هم شال و رخت
یــا مــُقــلّب،قــلب مـــارا شـــاد کــن / یـــا مـــُدبّـــر خـــانــــه را آبـــاد کـــن
یـــا مـــُحـــول ،اَحســــنُ الــّحالم نما / از بـــدیـــهــــا فـــارغُ الـــبـــالــم نـما
ایـــن دل «جـــاویــد» را پـاک از ریـا / کُــن خــــدا ،ای قـــادر بـــی مــنـتــها
بهاریه
بازکن پنجره را
و ببین پر زدن بلبل باغ
که شده مست زبوی خوش و جان بخش بهار
وبکش با نفسی تند و عمیق
بوی عطر گل یاس
وببین مرغک آزرده عشق
که حزین بود و نزار
با شکوفایی گلهای بهار
شده سرمست غرور
دیگر آن سوزش سرمای زمستان
نخورد بر بدن سبز درخت
یا که شلّاق خزان
نکند غنچه گل را پرپر
بازکن پنجره را
پرکن از رایحه و عطر بهار
ریه خسته ز سوز و سرما
و ببین در همه جا
فرشی از سبزه وگل پهن شده ست
تک درختی که زسرما بدنش می لرزید
جامه سبز به تن کرده
تنش گرم شده ست
پولکی را که سپید است و قشنگ
یا که زرد است و بنفش
دست خیّاط زمان
روی این جامه سبز
دانه دانه زده با زیبایی
گوییا فصل بهار
کرده بر پیکر این تازه عروس
تورخوش رنگ و سپید
از لطافت چو حریر
این بهار هم گذرا است
سال دیگر شاید
نتواند بگشاید« جاوید »
باز این پنجره را
بوی نوروز و بهار طبیعت همه جا را فرا گرفته است . عطری جان فزا که شمیم آن دلها را می نوازد و جسم و روح آدمی را به آرامشی عمیق فرا می خواند . برای گذر از زمان تحویل سال ، همه در جنب و جوشند . انگار که زمان کوتاه شده و به همان اندازه توان انسانها برای کار و تلاش بیشتر فزونی یافته است . همه می خواهند در بهترین وضعیت ممکن آغاز سال نو را درک کنند . به این امید که با آغازی خوب ، سالی پربار در پیش روی داشته باشند .
نوروز که می شود سنت های دیرین از صندوقچه خاطرات بیرون می آیند ، گویی مهربانی ها از قفس رها می شوند و همه چیز رنگ و بوی دوستی و محبت دارد . بزرگ ترها در نوروز احساس خوبی پیدا میکنند . حس احترام ، حس بزرگی ، حس دوست داشتن و حس مهم بودن ، و کوچکترها نیز نوروز را با همه وجود دوست دارند چرا که آنها هم با نوروز بزرگ می شوند و با نوروز پیوند می خورند .
براستی چه جادویی است نوروز ؛ جادویی که سحر آن را در آدمها می توان به وضوح مشاهده کرد ، جادوی مهربانی ، انس ، الفت ، عشق ، محبت ، احترام ، دید و بازدید ، پاکی ، همه چیز را خوب دیدن از سیاهی ها رهای شدن و... چه رازی در این جادو نهفته اس ؟ نمی دانم ...
عصرایران - حجه الاسلام غلامرضا حسنی ، امام جمعه ارومیه پس از سال ها سکوت رسانه ای ، گفت و گو یی با "همشهری ماه" کرده و خاطراتی از ایام انقلاب را گفته است که بسیار خواندنی است.
حسنی ، در زمان انقلاب ، بنیانگذار یک نبرد مسلحانه علیه رژیم شاه بود و هم از این روست که در تمام خاطرات او ، "اسلحه" نقشی ماندگار دارد.
او که اینک 83 سالگی اش را می گذراند ، همچنان به عنوان یک چهره تاثیر گذار در شمال غرب کشور ایفای نقش می کند و نمازهای جمعه ارومیه را برپا می دارد.
آنچه در زیر می آید ، بخش هایی از گفت و گوی او با همشهری ماه است که آغاز سخنش مربوط به نحوه مسلح کردن مردم ارومیه برای مقابله با رژیم شاه است:
...یادم هست که یک بار در مسجد اعظم ، برای مردم از لزوم نهضت مسلحانه گفتم و این که با نیروهای مسلح رژیم باید با سلاح گرم جنگید. در آن مجلس ، یکی ازاطرافیانم بلند شد و مردم را برای کمک به خرید اسلحه ترغیب کرد و گفت: حالا که آقای حسنی بر مسلح شدن مردم تاکید دارد ، آنهایی که تمکن مالی دارند ، برای خودشان سلاح تهیه کنند و بقیه هم پول جمع کنند تا بتوانیم برای سایرین سلاح بخریم.
با تایید این سخن توسط مردم، شروع کردند به پول جمع کردن و یکی از انقلابیون ثروتمند هم گفت که هر چقدر جمع شد ، من هم به تنهایی همان قدر می دهم. پول ها را که شمردند ، 300 هزار تومان شد . ان فرد هم در همان مجلس 5 هزار تومان همراهش بود که پرداخت کرد ولی اجل مهلت نداد که در روزهای آینده ، الباقی پول رابدهد ؛ خدا رحمتش کند.
البته همه سلاح ها را از طریق خرید و پول دادن تهیه نمی کردیم . بالاخره در حال جنگ بودیم و گاه می شد که سلاح هایی را از رژیم به غنیمت بگیریم.
یک بار خبر دار شدیم که یکی از کلانتری ها اسباب کشی دارد و قرار است سلاح هایش به کلانتری مرکزی در میدان ایالت ارومیه منتقل شود. مسیر و ساعت حرکت آنهارا درآوردیم و متوجه شدیم که قبل از اذان صبح حرکت خواهند کرد.
فوراً طرح کمینی را آماده کردیم و با 6-5 نفر از مسلحین ، در "پنج راه ارومیه" کمین کردیم و منتظر ماندیم تا این که یک گروه مسلح در تیر رس ما قرار گرفتند. در همین موقع با یک بلندگوی دستی و یک اسلحه پریدم وسط خیابان و خودم را معرفی کردم به آنها گفتم که شما در محاصره اید و اگر به آنچه می گویم عمل نکنید ، انقلابیون مسلح شما را به گلوله خواهند بست.
خیلی ترسیده بودند و اصلاً انتظار چنین غافلگیری را آن هم در وسط شهر نداشتند. به ایشان دستور دادم سلاح هایشان را زمین بگذارند و فاصله بگیرند.
از ترس این کار را کردند. فوراً نیروهای ما از کمین گاه هایشان بیرون آمدند و سلاح ها را جمع کردند. به اعضای خلع سلاح شده کلانتری گفتم حالا می توانید بروید.
وحشت زده گفتند: حالا به مقامات بالاترمان چه بگوییم؟ مجازات سختی در پیش رو خواهیم داشت.
گفتم: نیازی نیست به کلانتری برگردید، بروید به مردم ملحق شوید چون به زودی انقلاب پیروز می شود ولی اگر خواستید پیش فرماندهانتان بروید به ایشان بگویید آسیاب به نوبت ، سراغ آنها هم خواهیم رفت.
در آن عملیات ، سلاح هایی به غنیمت گرفتیم که تا قبل از آن برایمان رویا بود ، اسلحه هایی مانند یوزی.
در آستانه پیروزی انقلاب هم یکی از افسران متدین لشکر 64 پیش من آمد و گفت که می تواند فرمانده لشکر - که تیمسار هومان نام داشت - را می تواند تسلیم ما کند.
استدلالش هم این بود که با سقوط پادگان های منطقه ، ممکن است سلاح های آنها به دست گروه های توده ای ها ، کومله ها و مجاهدین خلق و مانند این ها بیفتد.
با طرحش موافقت کردم و نقشه او با همراهی چند نفر از مسلحین من اجرا شد و بدین ترتیب هومان وچند نفر از فرماندهان ارتش و سپس تعدادی از مقامات ارشد شهر مانند رئیس ساواک و فرماندهان ژاندارمری و شهربانی دستگیر شدند که پیروزی بزرگی برای انقلابیون بود و روحیه مضاعفی به آنها داد.
دستگیر شدگان را به مدرسه محمدیه که یکی از پایگاه های ما بود بردیم . آن روزها ، مردم دسته دسته مقابل مدرسه جمع می شدند و شعار می دادند و اعدام انها را مطالبه می کردند.
با این حال ، من در برابر این خواسته ها مقاومت کردم و گفتم باید یک قاضی شرع صلاحیت دار درباره آنها تصمیم بگیرد. تاکید داشتم که این ها تا دیروز دشمن ما بودند و امروز اسیر ما هستند و ما اجازه بدرفتار با آنها را نداریم . حتی یادم می آید یک بار یک از نگهبانان ، زخمی را بر گردن یکی از این ها زده بود ، عصبانی شدم و پیش جمع شخصاً تنبیهش کردم تا درس عبرتی باشد برای دیگران تا به خود اجازه ندهند با اسرا بدرفتاری کنند.
سرانجام با مشورت دوستان به این نتیجه رسیدیم که بهتر است این ها را به تهران بفرستیم و تحویل کمیته های تازه تاسیس انقلاب بدهیم که آن زمان آیت الله مهدوی کنی ریاستش را بر عهده داشت و این کار را کردیم .
چند سال بعد که نظام جمهوری اسلامی مستقر شده بود و من هم به عنوان نماینده مردم ارومیه در مجلس ، در تهران بودم ، هومان را دیدم که تازه از زندان آزاد شده بود. خودش به من گفت فلانی من زندگی ام را مدیون شما هستم ، آن زمان که ما را دستگیر کردید ، فکر کردم که کارمان تمام است و شما فوراً ما را دار خواهید زد!
* رویکرد حرکت های مسلحانه شما چه بود؟ آیا فقط علیه نیروهای مسلح رژیم بود یا مراکز فساد و ادارات و بانک ها را هم هدف قرار می دادید؟
من به شدت مخالف هر گونه حرکت تخریبی علیه اماکن عمومی ، بانک ها سینماها و حتی مشروب فروشی ها بودم. ما فقط علیه نیروهای مسلح رژیم که علیه مردم دست به اسلحه می بردند ، از سلاح استفاده می کردیم.
بارها به مردم گفتم که بانک ها و سینماها و کارخانه ها متعلق به خودشان است و با پیروزی انقلاب ،توسط خودشان و برای خودشان اداره خواهد شد. آن موقع تعدادی مشروب فروشی هم در ارومیه بود که عمدتاً هم مال مسیحی ها بود. در ایام راهپیمایی ، هنگامی که انبوه مردم به مقابل مشروب فروشی ها می رسیدند ، خودم مقابل مغازه شان می ایستادم و مانع از تعرض مردم می شدم و می گفتم: این ها همشهریان ما هستند و انشاء الله با برقراری نظام اسلامی ، شغل خودشان را تغییر خواهند داد که چنین هم شد.
حتی درباره کارخانه پاکدیس هم که آن زمان از انگور ، مشروبات الکی تولید می کرد ، عده ای سراغ من آمدند که فلانی اجازه بدهید برویم و کار این کارخانه را یکسره کنیم که من به شدت مخالفت کردم و گفتم اگر این کارخانه امروز محصول حرام تولید می کند ، روزی خواهد رسید که بتوانیم در آن آب میوه های حلال تولید کنیم و اگر کسی متعرض کارخانه شود با من طرف است که مردم هم انصافا همراهی کردند و امروز این کارخانه ، یکی از خریداران محصولات باغی کشاورزان منطقه است
تهران - "در شرایطی که متأسفانه جریان فرهنگی همواره از غرب به شرق است، ثبت بین المللی نوروز فرصت انتقال و صدور ارزشهای والای فرهنگی شرق به ملتهای غربی است.
"این بخشی از اظهارات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار روسای جمهور و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در جشن جهانی نوروز در تهران است که عصر روز هفتم فروردین سال 89به همراه آقای احمدی نژاد با ایشان دیدار کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار نوروز را مناسبتی برجسته از لحاظ معنوی، ملی، و بین المللی و حامل ارزشهای ممتاز دانستند و تأکید کردند: عید نوروز نماد نوآوری، طراوت، جوانی، نشاط و تحکیم روابط دوستی و مهربانی میان دوستان و آشنایان است.
حضرت آیت الله خامنه ای، قرار گرفتن عید نوروز با چنین ارزشهای والایی به عنوان آغاز سال نو در میان برخی ملتها را یک امتیاز برای آن ملتها برشمردند و افزودند: با وجود آنکه عید نوروز یک جشن ملی است و جزو اعیاد دینی محسوب نمی شود اما در روایات متعددی از نوروز تجلیل شده و به همین دلیل نوروز فرصتی برای یاد خدا و اظهار عبودیت انسانها در مقابل پروردگار شده است.
ایشان خاطرنشان کردند: بر همین اساس در ایران بنا بر یک رسم دیرینه، مردم به هنگام روز نوروز و لحظه تحویل سال، در اماکن زیارتی و عبادتگاهها حضور می یابند و از خداوند خیر و برکت و سالی نیکو، طلب می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ثبت بین المللی عید نوروز تأکید کردند: این ثبت جهانی در واقع می تواند نوعی انتقال فرهنگ و هدیه از جانب ملتهایی که نوروز را گرامی می دارند به ملتهای دیگر به ویژه غرب باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در شرایطی که متأسفانه جریان فرهنگی همواره از غرب به شرق است، ثبت بین المللی نوروز فرصت انتقال و صدور ارزشهای والای فرهنگی شرق به ملتهای غربی است.
ایشان با قدردانی از ابتکار رئیس جمهور و دولت محترم در برپایی مراسم جشن جهانی نوروز در تهران خاطرنشان کردند: این مراسم و استمرار آن می تواند زمینه مناسبی برای هر چه نزدیک تر کردن دولتها و ملتهای منطقه به یکدیگر باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش برخی قدرتهای بزرگ برای بحران آفرینی میان ملتها و القای تقابل منافع ملتها در منطقه تأکید کردند: واقعیت آن است که منافع ملتهای منطقه نه تنها در تقابل با یکدیگر نیست بلکه هم افزای یکدیگر است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه ملتهای منطقه می توانند یک مجموعه با ارزش و والای فرهنگی تشکیل دهند، افزودند: جمهوری اسلامی ایران از تقویت روابط و همکاریها میان کشورهای منطقه و همسایه که دارای فرهنگ مشترک هستند، استقبال می کند و پیشرفت و ارتقای هریک از کشورهای همسایه را به سود خود و مایه سرافرازی می داند.
در ابتدای این دیدار آقای احمدی نژاد رئیس جمهور با اشاره به ثبت بین المللی نوروز گفت: هدف از برپایی جشن جهانی نوروز در تهران، تقویت همکاریها و روابط سازنده، میان کشورهای منطقه است و مقرر شده است این مراسم هر سال در یکی از کشورهایی که نوروز را گرامی می دارند، برگزار شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: پیام نوروز و ارزشهای آن برای جهانیان، گسترش صلح، عدالت و دوستی است.
آقای حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان نیز با قدردانی از ابتکار جمهوری اسلامی ایران در برپایی جشن جهانی نوروز، اظهار امیدواری کرد این مناسبت بین المللی موجب تعمیق روابط و گسترش صلح و دوستی میان کشورهای منطقه شود.
آقای امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان هم، جمهوری اسلامی ایران را خاستگاه و وطن اصلی جشن نوروز دانست و گفت: در شرایطی که تهدیدها و تقابل های فرهنگی متعددی در جهان وجود دارد، ثبت بین المللی جشن 6 هزار ساله نوروز، یک رویداد بسیار مهم است.
آقای جلال طالبانی رئیس جمهور عراق نیز با مهم خواندن ثبت جهانی نوروز، به شرایط عراق بعد از سقوط صدام اشاره و از حمایتهای معنوی دولت و مردم ایران از ملت عراق در سختی ها و شرایط مختلف قدردانی کرد.
آقای قربانقلی وردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان هم با اشاره به قدمت جشن نوروز، آن را یکی از جشنهای بزرگ مردم منطقه دانست و از اقدام جمهوری اسلامی ایران در برپایی جشن جهانی نوروز سپاسگزاری کرد.
همچنین وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در سخنانی ضمن تبریک عید نوروز، ثبت جهانی آن را یک رویداد مهم خواند.
در پایان این دیدار روسای جمهور و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در جشن جهانی نوروز به همراه رهبر معظم انقلاب اسلامی عکس یادگاری گرفتند.
حجت الاسلام دکتر حمید شهریاری دبیر شورایعالی اطلاعرسانی خبر داده: « پروژه پست الکترونیک فراگیر در اندازه استانداردهای پستهای الکترونیک مطرح دنیا و دارای ویژگی خط و زبان فارسی و خدمات ارزش افزوده آماده بهرهبرداری است و به زودی رونمایی خواهد شد.»
او همچنین از پروژه دیگری در دبیرخانه شورایعالی اطلاع رسانی با عنوان موتور جستجوی ملی خبر داده که با تحقق آن گام مهمی در این زمینه برداشته خواهد شد.
او جمله مهم دیگری نیز گفته که تا کنون کمتر مسئولی به این صراحت در اینباره سخن گفته است.
به گفته دکتر شهریاری، کشور ما برای توسعه فناوری فیبرنوری با محدودیتهایی مواجه است که یکی از آنها الزام سالمسازی فضای سایبر است و تا این امر محقق نشود، توسعه پهنای باند در کشور دچار چالش است.
همچنان که میبینید سخنان تازه دکتر شهریاری حاوی ? خبر مهم است: راهاندازی ایمیل ملی، راهاندازی موتور جستجوی ملی، وجود چالش توسعه پهنای باند در ایران به خاطر سالم نبودن فضای سایبر.
در باره دو خبر اول باید گفت که اخیرا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از راهاندازی این دو سرویس تحت مدیریت آن وزارتخانه خبر داده بود.
پیشدستی شورایعالی اطلاعرسانی در اعلام و راهاندازی این سرویسها میتواند نشاندهنده چند نکته باشد: یا اینکه رقابتی اعلام نشده میان وزارت ارتباطات و شورایعالی اطلاعرسانی وجود دارد که در این صورت موازی کاری دو دستگاه حاکمیتی به ضرر منافع ملی است و باید متوقف شود. یا اینکه هر دو پروژه در واقع یکی است اما چون یکی اصرار داشته دستاورد دیگری را به نام خود تمام کند، صاحب آن فناوری وارد میدان شده و رسما اعلام کرده که ایمیل ملی را ما راهاندازی میکنیم.
در مورد موتور جستجوی ملی نیز دقیقا همین وضعیت حاکم است و ایجاد تصویر دوگانه نزد افکار عمومی و کارشناسان، امر موجهی نیست و بهتر است در این باره اطلاعرسانی کافی از سوی دستگاههای مسئول صورت گیرد.
اما اذعان به این نکته که توسعه فیبر نوری در ایران با چالشی به نام سالم نبودن فضای سایبر مواجه است، حاوی نکته بسیار مهم و قابل تاملی است.
اساسا چه کسی گفته است که فضای سایبر ایران سالم نیست؟ کدام تحقیق دقیق علمی و جامع در این باره صورت گرفته که چنین نتیجهای گرفته شده است؟
اساسا در ایران هیچ نهادی متولی تحقیق و بررسی و تحلیل محتوای فضای سایبر نیست.
هنوز نه تنها در باره سرویسهای مختلف اینترنتی و کاربران و محتوای آنها اطلاعات و آماری رسمی و دقیقی منتشر نشده است بلکه حتی درباره موضوع سادهای مانند تعداد کاربران اینترنت در ایران نیز توافق نظر جامعی میان دستگاههای ذیربط وجود ندارد.
روی دیگر سخن دبیر شورایعالی اطلاعرسانی این است که دولت عمدا مانع توسعه شبکههای زیرساختی فناوری اطلاعات و اینترنت شده چون دغدغه نا سالمبودن فضای سایبر را دارد.
البته مقامات دولتی در سخنان رسمی خود این نکته را قبول ندارند و اگر این حرف را جلو آنها بگذارید تکذیب خواهند کرد و در مقابل اعداد و ارقامی درباره توسعه هزاران کیلومتری شبکه فیبرنوری کشور به شما ارائه خواهند داد که دهانتان از تعجب باز بماند.
اما اگر فرض را بر صحت اظهارات دبیر شورایعالی اطلاعرسانی بگذاریم باید این سوال را پرسید که مسئول تولید اطلاعات و محتوای سالم در فضای سایبر کیست؟ طی دو دهه گذشته کدام برنامه جامع از سوی دولت برای تولید محتوا در فضای سایبر به اجرا در آمده است؟
منوط کردن توسعه فیبرنوری به سالم سازی فضای سایبر، حکایت مرغ و تخم مرغ است. اول باید شبکه توسعه یابد تا اساسا محتوای سالم برای بارگذاری در شبکه تولید شود، بدون زیرساخت قدرتمند، دستگاهها، دانشگاهها و بخش خصوصی انگیزهای برای تولید محتوا به ویژه محتوای چند رسانهای نخواهد داشت.
شما پایتان را از روی کابل بردارید، محتوای سالم بر بستر شبکه جریان خواهد یافت.
تهران-رییس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران با اعلام تخفیف 40 درصدی هتل ها و هتل آپارتمان های تهران، این استان را با مجموعه ای نفیس از آثار و مکان های تاریخی فرهنگی مذهبی، ارزانترین مقصد گردشگری نوروزی برشمرد
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، "محمدابراهیم لاریجانی" با بیان این مطلب، تخفیف 30 درصدی برای مهمانپذیرها و 10 درصدی سفره خانه های سنتی را از دیگر تسهیلات درنظرگرفته شده برای مسافران نوروزی استان تهران عنوان کرد.
وی گفت: تورهای ویژه پایتخت گردی با هدف بازدید از جاذبه های دیدنی تهران از 27 اسفندماه تا 14 فروردین ماه سال آتی، از دیگر برنامه های نوروزی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران با اشاره به بیش از 500 اثر تاریخی فرهنگی موجود در استان تهران شامل کاخ ها، خانه های قدیمی، بقاع متبرکه و موزه ها در کنار ساختمان ها و سازه های مدرن شهری، بوستان ها و تفرجگاه های شهری، این استان را دارای جاذبه های متنوع گردشگری طبیعی و تاریخی دانست.
آثار موجود در فهرست آثار ملی استان تهران بالغ بر 300 اثر است. .
به گزارش خبرنگار ایرنا، در این جلسه اعضا مهمترین موضوع بسته سال نظام بانکی یعنی نرخ سود بانکی را نهایی کردند که بر این اساس نرخ سود بانکی سال 90 کاهش یافت.
در گزارشات دریافتی نرخ سود بانکی سال 90 تا سقف دو سال درعقود مبادله ای 11 درصد و بیش از آن معادل 14 درصد تعیین شد این در حالی است که نرخ سود عقود مبادله ای در سال جاری 12 درصد تعیین شده بود.
شورای پول و اعتبار نرخ سود عقود مشارکتی را نیز 14 تا 17 درصد تعیین کردند.
یادآوری میشود، جلسه مذکور برای بررسی و نهایی شدن سایر زوایا همچنان ادامه دارد.
مراسم اکران افتتاحیهی «اخراجیها 3» در تالار بزرگ کشور برگزار شد. به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این فیلم که قرار است از 25 اسفندماه در گروه سینمایی آفریقا اکران شود، شب گذشته 19 اسفندماه طی دو سانس در تالار کشور به نمایش درآمد که قبل از سانس دوم عوامل این فیلم به دعوت مسعود دهنمکی به روی سن حاضر شدند. دهنمکی با گرامیداشت یاد یکی از هنروران فقید فیلم، به عوامل «اخراجیها 3» وعده داد بعد از اکران آنها را به سفر مکه اعزام کند. اکبر عبدی بازیگر فیلم هم با اشاره به پربودن سالن و استقبال از فیلم گفت: همین کارها را میکنید که دهنمکی به فکر ساخت چهارمین قسمت «اخراجیها» هم میافتد. حسام نوابصفوی، سلیمه رنگزن، محمدرضا شریفینیا، یوسف صیادی، ماشاءالله شاهمرادی، محمود مقامی، لیلا اوتادی و فرامرز روشنایی از بازیگران «اخراجیها 3» بودند که در کنار دیگر عوامل فیلم به روی سن حاضر شدند. سید جواد هاشمی به همراه مسعود دهنمکی اجرای مراسم را برعهده داشتند. در هنگام نمایش فیلم علاوه بر پرشدن سالن وزارت کشور، تعداد زیادی هم نشسته بر روی زمین تماشاگر فیلم بودند. افراد زیادی در طول نمایش فیلم وظیفه حراست از عدم تصویربرداری را بر عهده داشتند.
تجارت دوجانبه ایران و آمریکا در اولین ماه سال جاری میلادی به 16 میلیون دلار رسید. به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالمللی ایسنا، دفتر آمار آمریکا تازهترین گزارش خود در خصوص تجارت خارجی این کشور را منتشر کرد و بر اساس آن طی ماه ژانویه 2011 آمریکا 15 میلیون و 900 هزار دلار به ایران صادرات داشته است. در همین حال آمارها نشان میدهند که طی مدت فوق صادرات ایران به آمریکا تنها 100 هزار دلار بوده است و این تجارت کسری تجاری 15 میلیون و 800 هزار دلاری برای ایران بر جای گذاشته است. این در حالی است که طی ماه ژانویه سال گذشته میلادی صادرات آمریکا به ایران 31 میلیون دلار و واردات از ایران شش میلیون و 300 هزار دلار بوده است.