عشق یعنی پاک ماندن در فساد// آب ماندن در دمای انجماد//در حقیقت عشق یعنی سادگی
مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان از برطرف شدن موانع موجود برای احیای بافت قدیمی کرمان سخن می گویند و معتقدند که اختلافات آن ها با شهرداری برطرف شده است.
از سوی دیگر شهردار کرمان نیز احیای بافت تاریخی کرمان را دغدغه روزانه خود می داند و با این حال به نظر می رسد هر روز که می گذرد بافت تاریخی کرمان که یکی از بافت های باارزش شهری کشور به شمار می آید، بیشتر در معرض تخریب قرار می گیرد و مسئولان باوجود این که از اهمیت اجرای این طرح سخن می گویند در عمل تاکنون اقدام قابل ملاحظه ای برای آن انجام نداده اند و این موضوعی است که باعث نگرانی مردم خونگرم این شهر تاریخی شده است...
بافت تاریخی شهرستان کرمان که در گذشته حدود 400 هکتار وسعت داشته به عنوان یکی از مهم ترین بافت های تاریخی کشور مطرح است به طوری که این بافت تاریخی دارای خانه های تاریخی، بازار، محله ها، چارسوق و مساجد تاریخی بسیار زیادی است. با این حال این بافت قدیمی و تاریخی با تهدیدهای فراوانی مواجه شده و در معرض تخریب قرار گرفته است.
شهر کرمان مانند دیگر شهرهای تاریخی کشور، دارای پیشینه و الگوی سنتی در ساختار فضای شهری است اما متاسفانه توسعه سال های اخیر این شهر آن را تحت تاثیر قرار داده است.
تحول در مساحت شهر، دگرگونی در بافت کالبدی، رشد بی رویه در سطح، الگوی معماری جدید، رشد بی رویه به سمت خارج از شهر و... از جمله عواملی است که باعث گسست در ساختار تاریخی شهر کرمان شده است و بدین ترتیب در حال حاضر ترک بافت تاریخی شهر از سوی اهالی بومی و رها شدن محله های قدیمی از تهدیدهای پیش روی بافت تاریخی کرمان به شمار می آید.
با این حال مردم و کارشناسان میراث فرهنگی خواستار احیای بافت تاریخی کرمان و جلوگیری از تخریب این بافت با ارزش تاریخی هستند.
یکی از شهروندان کرمانی در این زمینه به خبرنگار ما می گوید: در بافت قدیم این شهر، مسائل و مشکلات اجتماعی، امنیتی و ارائه نامناسب خدمات دیده می شود. «فتحی» می افزاید: این موضوع باعث شده است تا بسیاری از ساکنان منطقه و محله های قدیمی به سایر نقاط شهر نقل مکان کنند.
«قنبری» هم می گوید: هم اکنون در بافت قدیم شهر، افراد غیربومی و تعداد زیادی اتباع افغانی زندگی می کنند. وی تنها راه احیای شهر کرمان را بازگرداندن اعتبار بافت قدیمی می داند.«محمدیان» هم به نبود فضاهای شهری مطلوب و مناسب در هسته تاریخی شهر کرمان اشاره می کند و می افزاید: بناها و فضاهای باارزش و زیبای بافت قدیمی شهر تخریب شده یا به علت متروک شدن در حال تخریب است.
یک گردشگر هم در این زمینه می گوید: بافت تاریخی کرمان، منسجم و یک پارچه است. وجود بازار، میدان گنجعلی خان و مسجد امام و جامع با روح و ساختار این شهر عجین شده است.
«مهرآسا» افزود: بافت تاریخی کرمان در ردیف بافت های اصفهان، شیراز و حتی تهران است.
وی گفت: اگر مسئولان این استان در پی ایجاد شهری مدرن و پیشرفته هستند بدون توجه به بافت تاریخی، موفقیتی نخواهند داشت.
شهردار کرمان نیز در این زمینه به خراسان می گوید: احیای شهر کرمان، از دغدغه های این شهرداری است.
مهندس «سیف الهی» با بیان این که کرمان هم مانند سایر شهرهای تاریخی و کهن ایران، دارای الگوی سنتی ویژه ای در ساختار شهری است رشد بی رویه شهر و ساخت و سازهای جدید و تغییر کاربری های ساختمانی را از جمله عواملی می داند که الگوی سنتی شهر را تحت تاثیر قرار داده است.
وی می افزاید: بازسازی و نوسازی بافت قدیم، علاوه بر احیای ساختار سنتی شهر، جاذبه های توریستی کرمان را افزایش خواهد داد.
وی با اشاره به این که باید بین 2 بافت فرسوده و قدیمی، تفاوت گذاشت، می گوید: بافت سنتی شهر مکان های قدیمی و تاریخی است که شامل مراکز تاریخی و فرهنگی شهر می شود و جنبه به یادگار مانده از ادوار گذشته را دارد.
شهردار کرمان می گوید: این میراث تاریخی از 13 هزار هکتار مساحت شهر کرمان، 430 هکتار آن را تشکیل می دهد.وی اظهار می دارد: 30 درصد از منابع مالی شهرداری به ترمیم و نوسازی بافت قدیمی کرمان اختصاص یافته است. وی تصریح می کند: از آ ن جا که اجرای طرح های نوسازی بافت قدیم به صورت کار هنری، فرهنگی و فنی بوده و از حساسیت زیادی برخوردار است برای بهره برداری و مرمت این آثار، نباید عجله کرد.
یک کارشناس میراث فرهنگی کرمان هم می گوید: تخریب بافت تاریخی کرمان را باید روز به روز دنبال کرد.
«نظریه» افزود: طی سال های گذشته، تخریب بافت تاریخی کرمان تنها به بناها و مکان های فرهنگی محدود نشده، بلکه بسیاری از محله های تاریخی و قدیمی تخریب شده است یا در خطر تخریب قرار دارد.
وی تصریح می کند: ساخت و سازهای جدید، ترک بافت قدیم توسط اهالی بومی و محلی و نفوذ رطوبت چاه های زیرزمینی به داخل سازه های تاریخی از جمله مشکلاتی است که بافت قدیمی کرمان را تهدید می کند. وی می افزاید: نبود سامانه و سیستم فاضلاب شهری در زیرخانه ها و مکان های تاریخی همچون مسجد جامع همانند بمب ساعتی، بافت تاریخیکرمان را در معرض خطر قرار داده است.
وی اذعان می دارد: بیش از 200 هکتار از بافت تاریخی کرمان تاکنون تخریب شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان هم با بیان این که ناهماهنگی بین میراث فرهنگی و شهرداری و کندی روند کار مشاور در بافت قدیم از دلایل اصلی طولانی شدن عملیات احیای بناها در بافت قدیم شهر کرمان است می گوید: با هماهنگی شهرداری و این سازمان بخشی از شهر کرمان که در حریم تاریخی قرار دارد به عنوان نقاط بکر باقی می ماند و برای آن برنامه ریزی و سعی می شود از دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.
«کارنما» برداشتن ضابطه محدودیت ارتفاع در بافت قدیم را تحولی بزرگ در این بافت ارزیابی و تصریح می کند: این تحول در رونق بافت قدیم شهر تاثیر به سزایی خواهد داشت.
وی اظهار می دارد: برای احیای بافت قدیمی این شهر به ترغیب سرمایه گذار نیاز است. سازمان مسکن و شهرسازی هم می تواند با خرید زمین در بافت قدیم و واگذاری آن به متقاضیان سهم به سزایی در این زمینه داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان اعلام کرد: بالا آمدن آب های زیرزمینی در بافت تاریخی شهر کرمان، آثار تاریخی این بافت را در معرض تهدید و تخریب قرار داده است.
هادی ایرانمنش در گفت وگو با ایسنا، بیان کرد: متاسفانه بالا آمدن آب های زیرزمینی در بافت تاریخی شهر کرمان، بویژه در محور فرهنگی کرمان، آسیب هایی را وارد می کند، به طوری که اکنون در یکی دو آب انباری که در این بافت قرار دارد، آب کاملا در کف مخازن جمع شده و آن را در معرض تهدید قرار داده است.
او با اشاره به این که راهکار اساسی این موضوع این است که سیستم فاضلاب شهری هرچه سریع تر راه اندازی شود، ادامه داد: اکنون برای حفاظت از بناهای مهم مانند مسجد جامع شهر کرمان، یکسری اقدامات اضطراری مانند حفر چاه در اطراف آثار انجام شده است که آب موجود در این بناها را تخلیه می کند.
ایرانمنش تصریح کرد: اگر پمپ هایی را که در مسجدجامع وجود دارد، خاموش کنیم، خیلی زود دیوار ها بر اثر رطوبت تخریب می شود.
او با تاکید بر این که به طور کلی شرایط راضی کننده نیست، گفت: بناهای تاریخی کرمان در معرض تهدید است. این بناها چیزی نیست که قابل تجدید باشد. اگر روزی از بین برود، دیگر آن ها را نخواهیم داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان هم چنین درباره ی زلزله هایی که به تازگی در برخی شهرهای استان کرمان مانند ریگان رخ داد، بیان کرد: برخی آثار تاریخی این شهر بین 10 تا 30 درصد تخریب شد که به زلزله ی چند ماه پیش در این شهرستان مربوط است. این آثار شامل عمارت کاخ خورشید و چند کاروانسرا در شهرستان ریگان بود.
دیده ام در کربلای دست تو .....عالمی را مبتلای دست تو
کربلا اینقدر شیدا نداشت.....بی تو و بی ماجرای دست تو
هرکه با دست تو دارد عالمی.....من که میمیرم برای دست تو
میکشد این حسرتم آخر که کاش.....بود دست من به جای دست تو
دیدم از آغاز پایانی نداشت.....قصه ی خون گریه های دست تو
شط بدان طبع رسا حتی نداشت.....یک دوبیتی در رثای دست تو
در حریمت ماسوا بیگانه اند.....کیست آیا آشنای دست تو
سایه هم همسایه نامحرمی است.....گرچه می افتد به پای دست تو
کار از دست تو میاید که نیست .....هیچ دستی را ماورای دست تو
کعبه از بعد تو میپوشد سیاه.....تا نشیند در عزای دست تو
دست خود شستی زآب ای روح آب.....من به قربان صفای دست تو
دیده ام شعر بلندم نارساست.....پیش آن طبع رسای دست تو
کسی که در قفس غرب استحاله شود/ به پنجه هوس غربیان مچاله شود خواهرم ای دختر دین مبین / یک نظر ازواج پیغمبر را ببین خواهرم این قدر طنازی مکن/ با اصول شرع لجبازی مکن پدرم گفت گل از رنگ و لعابش پیداست/ زن مؤمنه از طرز حجابش پیداست
در خیابان چهره آرایش مکن/ از جوانان سلب آسایش مکن
زلف خود از روسری بیرون مریز/ در مسیر چشمها افسون مریز
یاد کن از آتش روز معاد/ طره گیسو مده در دست باد
خواهرم دیگر تو کودک نیستی / فاشترگویم عروسک نیستی
خواهرم ای دختر ایران زمین/ یک نظر عکس شهیدان را ببین
خواهر من این لباس تنگ چیست ؟/ پوشش چسبان رنگارنگ چیست ؟
پوشش زهرا مگر این گونه بود!
در امور خویش سرگردان نشو/ نو عروس چشم نامردان مشو
پدرم گفت پدر جان زن اگر زن باشد/ شیر در خانه و در کوچه و برزن باشد
پدرم گفت که ای دخت نکو بنیادم/ زلف بر باد نده تا ندهی بر بادم
هدف دشمن سنگ افکن، پیشانی ماست/ کسب جمعیتش از زلف پریشانی ماست
گوگل با راهاندازی سرویس جدید +1 به کاربران اجازه میدهد تا نتایج جستوجوی خود را که فکر میکنند برای دوستانشان مفید است به اشتراک بگذارند. به گزارش سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) +1 در کنار هر نتیجهی جستوجو قرار خواهد گرفت و کاربر میتواند با کلیک کردن بر روی آن این نتیجه را به اطلاع دوستان خود برساند. کارکرد دکمه +1 تا حدودی شبیه کارکرد دکمه Like در فیسبوک است. این سرویس جدید در ابتدای راه است و هنوز به طور کامل در اختیار کاربران قرار ندارد.
مایکروسافت ادعا کرد اینترنت اکسپلورر 9 که جدیدترین مرورگر اینترنتی ساخت این کمپانی است دارای کمترین میزان مصرف انرژی در میان سایر مرورگرها است. به گزارش سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مایکروسافت پس از انجام یک سری از آزمایشها و مقایسهی میزان مصرف الکتریسیته مرورگرهای اینترنتی از جمله اینترنت اکسپلورر 9، کروم گوگل، فایرفاکس، اپرا و سفری اعلام کرد: اینترنت اکسپلورر 9 دارای کمترین میزان مصرف الکتریسیته است. در این آزمایشها میزان مصرف الکتریسیته برای بالا آمدن یک وبسایت توسط مرورگرهای مختلف مقایسه شدند. مایکروسافت اعلام کرد: هرچه میزان مصرف الکتریسیته مرورگرها پایینتر باشد طول عمر باتری لپتاپها، تبلتها و تلفنهای همراه بالاتر خواهد بود.
فیسبوک یک صفحه را که در آن از مردم فلسطین خواسته شده بود به سومین انتفاضه بپیوندند، مسدود کرد. به گزارش سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، صفحهی سومین انتفاضه در فیسبوک که دارای 500 هزار طرفدار بود از سوی مقامات فیسبوک بسته شد؛ زیرا مقامات رژیم صهیونیستی در ارسال نامهای به مارک زوکربرگ بنیانگذار فیسبوک خواسته بودند این صفحه مسدود شود. فیسبوک نیز در بیانیهای اعلام کرد: پیشتر وجود این صفحه قابل تحمل بود؛ زیرا در آن از مردم فلسطین درخواست میشد تا به انجام اعتراضات صلحآمیز بپردازند اما اخیرا در این صفحه مردم فلسطین تشویق به انجام اقدامات خشونتآمیز علیه رژیم صهیونیستی میشدند که این موضوع با قوانین فیسبوک مغایرت دارد.
روزی مرد کوری روی پلههای ساختمانی نشسته و کلاه و تابلویی را در کنار پایش قرار داده بود روی تابلو خوانده میشد: من کور هستم لطفا کمک کنید . روزنامه نگارخلاقی از کنار او میگذشت نگاهی به او انداخت فقط چند سکه د ر داخل کلاه بود.او چند سکه داخل کلاه انداخت و بدون اینکه از مرد کور اجازه بگیرد تابلوی او را برداشت ان را برگرداند و اعلان دیگری روی ان نوشت و تابلو را کنار پای او گذاشت و انجا را ترک کرد. عصر انروز روز نامه نگار به ان محل برگشت و متوجه شد که کلاه مرد کور پر از سکه و اسکناس شده است مرد کور از صدای قدمهای او خبرنگار را شناخت و خواست اگر او همان کسی است که ان تابلو را نوشته بگوید ،که بر روی ان چه نوشته است؟روزنامه نگار جواب داد:چیز خاص و مهمی نبود،من فقط نوشته شما را به شکل دیگری نوشتم و لبخندی زد و به راه خود ادامه داد. مرد کور هیچوقت ندانست که او چه نوشته است ولی روی تابلوی او خوانده میشد:
امروز بهار است، ولی من نمیتوانم آنرا ببینم !!!!!
وقتی کارتان را نمیتوانید پیش ببرید استراتژی خود را تغییر بدهید خواهید دید بهترینها ممکن خواهد شد باور داشته باشید هر تغییر بهترین چیز برای زندگی است.
حتی برای کوچکترین اعمالتان از دل،فکر،هوش و روحتان مایه بگذارید این رمز موفقیت است .... لبخند بزنید
انیشتین برای رفتن به سخنرانی ها و تدریس در دانشگاه از راننده مورد اطمینان خود کمک می گرفت. راننده وی نه تنها ماشین او را هدایت می کرد بلکه همیشه در طول سخنرانی ها در میان شنوندگان حضور داشت بطوریکه به مباحث انیشتین تسلط پیدا کرده بود! یک روز انیشتین در حالی که در راه دانشگاه بود با صدای بلند گفت که خیلی احساس خستگی می کند؟ راننده اش پیشنهاد داد که آنها جایشان را عوض کنند و او جای انیشتین سخنرانی کند چرا که انیشتین تنها در یک دانشگاه استاد بود و در دانشگاهی که سخنرانی داشت کسی او را نمی شناخت و طبعا نمی توانستند او را از راننده اصلی تشخیص دهند. انیشتین قبول کرد، اما در مورد اینکه اگر پس از سخنرانی سوالات سختی از وی بپرسند او چه می کند، کمی تردید داشت. به هر حال سخنرانی راننده به نحوی عالی انجام شد ولی تصور انیشتین درست از آب درامد. دانشجویان در پایان سخنرانی شروع به مطرح کردن سوالات خود کردند. در این حین راننده باهوش گفت: سوالات به قدری ساده هستند که حتی راننده من نیز می تواند به آنها پاسخ دهد. سپس انیشتین از میان حضار برخواست و به راحتی به سوالات پاسخ داد به حدی که باعث شگفتی حضار شد!
انتظار
اى آنکه در نگاهت حجمى زنور دارى
کى از مسیر کوچه قصد عبور دارى؟
چشم انتظار ماندم، تا بر شبم بتابى
اى آنکه در حجابت دریاى نور دارى
من غرق در گناهم، کى مىکنى نگاهم؟
برعکس چشمهایم چشمى صبور دارى
از پردهها برون شد، سوز نهانى ما
کوک است ساز دلها، کى میل شور دارى؟
در خواب دیده بودم، یک شب فروغ رویت
کى در سراى چشمم، قصد ظهور دارى؟
سیدعباس سجادى